Banku augstskolas mācību spēki – aktīvi grāmatas „EKONOMIKA – VIDE – AUGSME” līdzautori

01.11.2010

2010.gada 6. oktobrī Latvijas Universitātes mazajā aulā notika svinīga grāmatu atvēršana, iznākušas grāmatas „Vide un ilgtspējīga attīstība” (Māra Kļaviņa un Jāņa Zaļokšņa redakcijā) un „Environment and sustainable development” (Māra Kļaviņa, Valter Leal Filho un Jāņa Zaļokšņa redakcijā).

Latvijas Universitāte īsteno Norvēģijas Karalistes divpusējā finanšu mehānisma projektu „Vides zinātnes studiju satura attīstība un studiju materiālu izstrāde”, kas paredz izstrādāt studiju kursu „Vide un ilgtspējīga attīstība”, kā arī sagatavot mācību grāmatas, lekciju materiālus, studentu zināšanu pārbaudes testus, videofilmas un vides procesu modelēšanas spēles, lai palīdzētu Latvijas augstskolām iekļauties tiesību aktu prasību izpildē, kas nosaka, ka Latvijas augstskolu un koledžu visu studiju programmu obligātajā daļā iekļauj vides aizsardzības kursu.

Minētais projekts paredz arī augstskolu pasniedzēju zināšanu bagātināšanu par vides un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem, tāpēc šajā akadēmiskajā gadā tiks organizētas apmācības ar augsti kvalificētu ārvalstu speciālistu piedalīšanos.

Banku augstskolas asociētā profesore Dzintra Atstāja veidoja darba grupu grāmatas „EKONOMIKA – VIDE – AUGSME” 8.nodaļas izstrādei. Augstskolai tas ir svarīgs notikums, jo starp daudzajiem grāmatas autoriem, vēl ir arī prof. I.Brīvers, asoc.prof. A.Graudiņa un doc. B.Pūle.

Pašlaik turpinās darbs pie grāmatām “Vides ekonomika”, kas tiks izdota 2011.gadā un “Vide un tautsaimniecība”, kas tiks izdota 2012.gadā.

Grāmatas paredzēts izmantot kā populāri zinātnisku izglītojošu līdzekli, gan studiju procesā, gan tā būs noderīga citiem interesentiem. Grāmata būs pieejama bibliotēkās (un pie projekta personāla), bet tā nav paredzēta tirdzniecībai.

Avots.

Bildes