Sveicināti!

Ielūdzam Jūs uz RSU profesores Innas Dovladbekovas, asociētā profesora Eugena Etera un asociētā profesora Daiņa Zelmeņa grāmatas „Mūsdienu finanšu un ekonomiskā krīze Eiropā un Latvijā: izeju meklējot” atvēršanu piektdien, 4. novembrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Bibliotēkā, Dzirciema ielā 16, pulksten 16:00.

Grāmatas autori ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes Reģionālās ekonomikas un biznesa katedras mācību spēki, un tā domāta salīdzinoši plašam lasītāju lokam: ekonomistiem, politiķiem, sociologiem, augstskolu pasniedzējiem un studentiem, kā arī visiem tiem, kurus interesē Eiropas Savienības un Latvijas ekonomiskās attīstības problēmas un perspektīvas.

Autori ir uzskatījuši par savu uzdevumu vispirms grāmatā sniegt lasītājiem zināšanas par finanšu un ekonomisko krīžu cēloņiem un norises gaitu, dot pārskatu par šo krīžu vēsturi, dziļāk izanalizējot pašreizējās finanšu un ekonomiskas krīzes cēloņus, kā arī parādīt, kā šo krīzi mēģina pārvarēt gan Eiropas Savienība kopumā, gan viena tās dalībvalsts – Latvija.

Šo problēmu iztirzāšanai ir pakārtota grāmatas trīsdaļīgā struktūra: pirmajā nodaļā ir dots ieskats ekonomisko krīžu teorijā un vēsturē, analizēti mūsdienu finanšu un ekonomiskās krīzes cēloņi, īpatnības un sekas, otrajā nodaļā ir parādīts, kā ar ekonomiskās krīzes pārvarēšanu nodarbojas Eiropas Komisija ES-27 ietvaros, bet trešajā – analizēti krīzes cēloņi Latvijā, kā arī Latvijas valdību veiktie antikrīzes pasākumi un to efektivitāte.

Grāmatas izdošana kļuva iespējama ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Rīgas Stradiņa universitātes materiālo atbalstu, par ko autori saka lielu paldies.

Papildus informācijai:

Dainis Zelmenis

RSU asociētais profesors, ekonomists

Tālr.: 67409184

E-pasts: [email protected]

Edijs Šauers

RSU Sabiedrisko attiecību

nodaļas vadītājs

Tālr. 67409223

Mob. tālr. 29471298

E-pasts: [email protected]