Labdien!

Vēlamies informēt par Latvijas Jaunā teātra institūta rīkoto Ideju festivālu “Māksla un ekonomika”, kas no 8. līdz 10. novembrim notiks Dirty Deal Teatro, kim? Laikmetīgās mākslas centrā, LKA Zirgu pastā un Kaņepes Kultūras centrā. Tas ir neparasts notikums, kas pulcēs vienkopus dažādu valstu māksliniekus un ekonomistus, lai kopīgi attīstītu idejas, kāda varētu būt ekonomika, ja mēs vairāk rēķinātos ar savu un planētas nākotni.

Uz festivālu ieradīsies britu Jaunās ekonomikas fonda (nef, www.neweconomics.org) ekonomists Džeimss Mīdvejs (James Meadway), kurš ir daudzu kritisku publikāciju autors un viens no līdzutoriem 2012. gadā iznākušajai grāmatai “Eirozonas krīze”. Viņš sniegs divas publiskas lekcijas, uz kurām aicināti visi interesenti:

8. novembrī plkst. 9:30 Stokholmas Ekonomikas augstskolā sadarbībā ar Sociālās uzņēmējdarbības forumu lekcija “Atveseļošanās vai atgriešanās” – par alternatīvām taupības ekonomikai un neizmantotajām iespējām;

9. novembrī plkst. 11:00 Dirty Deal Teatro lekcija “Lielās pārmaiņas ekonomikā” – par radikālu pārmaiņu nepieciešamību ekonomiskajā domāšanā. Šai lekcijai sekos diskusija ar ekonomistiem Jāni Bērziņu un Eināru Cilinski par to, vai un kā alternatīvas ekonomikas idejas iespējams attiecināt uz Latvijas situāciju. Vairāk informācijas: http://www.theatre.lv/index.php?parent=1393

10. novembrī plkst. 12:00 Dirty Deal Teatro uz sarunu “Individuālās pārmaiņu stratēģijas” par to, kādas izveidojušās attiecības ar naudu un biznesu un kādas pārdomas raisījuši ekonomisko tēmu pētījumi, gatavojot izrādes, aicina festivāla mākslinieki.

Džeimsa Mīdveja lekcija un abas diskusijas 9. un 10. novembrī būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē sabiedriskās politikas portālā Politika.lv.

Aicinām arī apmeklēt Ideju festivāla izrādes, dokumentālās filmas un Politisko karaoki!

Informācija par festivāla programmu: www.theatre.lv.

Papildinformācija: Zane Kreicberga, [email protected], 29489478